Prajitura Figaro

de marinicayou10 in Prajituri, 27 Feb 2012 | 23798 vizualizari

 

Am revenit si cu un desert foarte bun pt voi :)

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 200 g unt 
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde ca sa iasa o coca moale
  • Umplutura:
  • 200 gr zahar
  • 150-200 gr nuca macinata
  • un borcan de gem
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro:

Se freaca untul cu zahar pana devine cremos,spumos.Se adauga galbenusurile,coaja de lamaie, praful de copt si faina cat cuprinde ca sa iasa o coca moale si sa nu se mai lipeasca de maini.

Se intinde coca intr-o tava mare de cuptor,unsa. Peste aluat se intinde un strat de gem si apoi o crema preparata din 4 albusuri batute spuma tare cu 200 g zahar, in care se amesteca nucile macinate. Se baga la cuptor si se coace la foc potrivit pana se coloreaza putin coca pe margini

E foarte buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea